קונצרט עם רפרטואר של גירסאות אורקסטרליות של שירים ומנגינות רקע מסדרות אנימה, ג'יידרמה ולייב אקשנים למיניהם, ומשחקי וידאו.
ועכשיו עם פחות מילים גדולות וקצת יותר תכלס.
הרפרטואר נתון לבחירה כמובן, אבל נידמה לי שאפשר לארגן כאן משהו (אולי עדיף אפילו בשעות הערב לכוון לקהל מעט יותר מבוגר...). הנעימות שינוגנו כמובן יבחרו על ידי אנשי המקצוע של התזמורת, אבל הקהילה תוכל להיות זו שתעלה הצעות.
כמובן שנעימות נבחרות יעזרו גם לשכנע אנשים בכלל להסכים לשתף פעולה לאחר שיראו שמדובר ביצירות מוזיקליות שלנגן אותן לא בא ברגל.
היופי שבדבר הוא שאפילו לא צריך שיהיה מדובר בתזמורת מקצועית, מה שכמובן יעלה הרבה מאוד כסף. לא רבים חשופים לכך אבל בישראל יש כמות נדיבה למדי של
תזמורות נוער עירוניות שמעצם הגדרה מסובסדות על ידי העיריות השונות. ולמרות שהן נוער ולמרות שאם צריך לשלם להן בכלל זה הרבה פחות - זה לא אומר שהן פחות מקצועיות ומקצועניות מהתזמורות של המבוגרים. ההיפך יהיה הנכון בחלק נכבד מהמקרים.
מניסיון שהיה לי לדוגמא עם תזמורת הנוער של ראשון, הרעיון לא הזוי כל כך. המנצח בזמני רצה שננגן מחרוזת נעימות ממלחמת הכוכבים. אני בטוחה שאם נציע לו לדוגמא את הגירסא התזמורתית של שיר הפתיחה של איזהשהו משחק קינגדום הארטס, נזרוק כמה מילים וביניהן "דיסני" ונשמיע לו את היצירה, כמובן, אפילו אם יסרב, יעברו מספר שניות יקרות בהן ישקול את ההצעה.
ולמה דווקא להרחיק עד לשם? אני בטוחה שכל מנצח חובב סיגנון ביבופ ישמח להעיף מבט בתווים של הפסקול של - כמובן - קאובוי ביבופ.
האפשרויות מהבחינה הזו אינן מוגבלות.
אני מודעת שישנו מעצור אחד עצום שהוא המעצור הכלכלי. לקנות תווים לתזמורת שלמה (שכנראה תהיה תזמורת נשיפה) עולה כסף.
הרבה כסף.
אך כאן קטונתי מעט מלשלוח ידי בשיקולים אלו ואשאיר לצוות אמא"י את השיקולים האם כדאי לעשות זאת בכלל (שזו הרי השאלה החשובה כאן), ואם כן - איך.
אעלה אם כך שתי נקודות חשובות, אחת הערה, ואחת הארה -
- חשוב לתת לתזמורת מספיק זמן מראש על מנת להתכונן. אם ידוע שאי שם בחופש הגדול בטוח בטוח בטוח יהיה כנס שנוכל לשלב בו קונצרט, אפשר אז בסביבות החצי שנה מראש לתת להם את התווים שיוכלו להתחיל להתאמן, אך חייבים לתת להם את הזמן הזה. ללמוד יצירה ברמה מספקת להרים קונצרט הוא לא דבר שאפשר לעשות בחודש אפילו.
- משהו שכן אולי יטה קצת את הכף לטובתינו הוא הערך המוסף שיהיה בהכנסת יצירות שכאלו לרפרטואר של תזמורת. המנגינות ככלות הכל (לפחות אלה שעולות לי לראש עכשיו) על רמה, לחלקן אפשר להוסיף גימיק של זמר או זמרת, והן ייחודיות בנוף המוזיקלי הישראלי. משהו שאני יכולה להוסיף עוד מניסיון הוא את הדוגמא של פס הקול של קאובוי ביבופ ממקודם. אנשים שסולדים מאנימה במקום העבודה שלי דורשים שוב ושוב השמעה של נעימת הפתיחה של ביבופ. אז אם היצירה טובה וקולעת לסיגנון של התזמורת, אנימה לא אנימה, משחק מחשב או לא משחק מחשב, יש מצב - במידה ונופלים על מנצח חצי מופרע כמו זה שיצא לי לנגן איתו, כמובן
ומי יודע, אולי נזכה אז לשמוע מנגינות כאלה במקומות שלא רק שהם לא האנימה\משחק\סדרה עצמה, אלא גם לא בחדשות בתור מוזיקת רקע מסתורית...